Kontakt os på
6376 6110

Overfladebehandling

Som dækkende maling anvender vi et vandbaseret industrisystem, som findes i utallige RAL og NCS farver, så det kan tilpasses netop dit projekt. 

Alle Tommerup Vinduets produkter er forbehandlet med det anerkendte ØKO2 systembehandling inden levering. Det indeholder fungicider mod råd, skimmel og svampeangreb. Du kan læse mere om ØKO2 her.

__

Dine muligheder

Vi tilbyder farvningen af elementerne som:

__

__

  • Dækkende farve
  • 2 farvet
  • Transparent
  • Farveløs

Afsluttende overfladebehandling udføres med sprøjtning.

Med afsluttende overfladebehandling opnås:

__

  • En vejrbestandig overflade
  • En holdbarhed på op til 5 år med de dækkende farver, afhængig af emnets placering og konstruktion
  • Nem vedligeholdelse
  • Farver efter ønske, f.eks. RAL eller NCS.
  • Et glanstal på 25º ± 5º

Industrisystemet sikrer at:

Træet har modtaget overfladebehandling overalt, dvs. inkl. områderne under beslag og lister samt karmen mod murside.

Behandling udføres under kontrollable forhold.

Montage af vinduer/døre kan foretages uafhængig af årstid.

__

Omkring vedligeholdelse

Sådan vedligeholder du dine systembehandlede elementer:

___

Let slibning/afvaskning af overfladen efterfulgt af 1-2 gange påføring af vandbaseret overflade maling.

Vedligeholdelse bør foretages efter behov, dog inden en decideret forvitring af overfladen er påbegyndt.

Du kan også læse mere omkring anbefalinger i forhold til vedligehold i Vinduesindustriens fælles brugervejledning for vinduer og yderdøre i træ her.

__

 Supplerende udfaldsbeskrivelse

Nedenstående udfaldsbeskrivelse er i december 1983 udarbejdet af en række vinduesproducenter og leverandører af malevare og vakuum-imprægneringsvæsker. Beskrivelsen er i april 1984 optaget i DVK´s Tekniske bestemmelser som et mindre krav til udfaldet at en industrielt påført malebehandling.

__

Træ er naturmateriale

Generelt må det accepteres, at træ er et naturmateriale, der ofte er meget inhomogent. Da det ofte er ønskeligt at bevare synligheden af træet, vil der forekomme struktur- og glansvariationer, vindridser og andre normale trævariationer, som fx. uregelmæssigheder omkring knaster, hvor partiel afskalning, opkog og rynkedannelse kan forekomme.

Specielt ved lyse farver kan der forekomme farvegennemslag fra knaster. Knaster kan være proppede eller udfyldt med egnet materiale, men synligheden kan ikke undgås. Lignende kulørvariationer forekommer i form af gulskjoldede lameller/flader.

En anden uregelmæssighed i overfladebehandlingen kan forekomme som knopper (harpiks). Knopperne kan være tilfældigt fordelt på overfladen eller følge åretegningen i træet.

Harpiksen kan også trænge igennem malingsfilmen og danne små dråber på overfladen. Når dråberne har siddet så længe på overfladen, at de er krystalliseret, kan de ved afbørstning eller let afskrabning fjernes, uden forringelse af overfladebehandlingen.

Træemner med højt harpiksindhold forekommer.
Harpiks kan i disse situationer give anledning til større udtræk.

__

Produktion og vedligehold

Produktionen foregår industrielt med de fordele dette giver med hensyn til ensartet, høj kvalitet, behandling på alle flader, også glaslister. Såfremt ikke andet er aftalt, må det påregnes at fx. glaslister er monteret ved brug af sømpistol med deraf følgende åbne huller fra de dykkede søm.

Holdbarheden af overfladebehandlingen på bundglaslister af træ kan ikke forventes at svare til de øvrige overfladers holdbarhed.

Ved sydvendte facader med særlig kraftigt sollys og havluft eller, hvor der er ekstrem høj fugtpåvirkning fra rumside bør vedligeholdelsesintervallet tilpasses forholdene.

For vedligeholdelse henvises i øvrigt til “Malerfagligt Behandlings-Katalog” (MBK) eller malevareproducenterne.

__