Kontakt os på
6376 6110

Håndværkerfradrag

Håndværkerfradraget kaldes også Bolig Jobordningen. Den blev i 2018 gjort permanent, så den gælder fremadrettet. Der gives fradrag for en række håndværksydelser og serviceydelser.

Når du udskifter dine vinduer og døre, kan du få et tilskud til at få udført arbejdet. Også hvis det er udskiftning af vinduer og døre i en udestue.
Du kan godt søge om både energitilskud og håndværkerfradrag til samme projekt, hvis projektet ellers overholder de respektive krav, der er for de to ordninger. Energitilskud søges ved dit energiselskab. Det er derfor kun dit energiselskab, der kan svare på om dit projekt kan få energitilskud.

Håndværkerfradraget kan bruges til at trække lønudgifterne i forbindelse med udskiftningen af vinduer og yderdøre fra i skat. Det kræver, at du vælger et dansk momsregistreret håndværkerfirma til at udføre opgaven. Det vil sige, at de har et dansk CVR-nummer.

Du kan trække 12.200 kr. fra pr. person i husstanden (2019), der er ældre end eller om minimum er fyldt 18 år, på det tidspunkt der ansøges. For 2020 er beløbet 12.500 kr. pr. person. 

 

Du skal huske

For at kunne anvende håndværkerfradraget skal arbejdslønnen fremgå separat på fakturaen. Fakturaen skal betales elektronisk, således af pengeoverførslen er registreret i både dit og håndværkerfirmaets pengeinstitut.

Du skal gemme fakturaen i mindst 3 år.

Du skal angive fradraget til SKAT. Det kan du gøre på http://www.tastselv.skat.dk/, hvor du under menupunktet ”indberet servicefradrag” kan indtaste arbejdslønnen uden moms.

Fradraget vil ske via et forhøjet fradrag fordelt ud over årets resterende måneder.

Du kan læse meget mere om Boligjobordningen på: http://www.haandvaerkerfradrag.dk/

__

____