Kontakt os på
6376 6110

Glas

Tommerup Vinduet leverer som standard alle vinduer og døre med lavenergiglas. Du kan også vælge andre glastyper, hvis det er behov for det. Her kan du læse mere om de forskellige glastyper, og også se vores udvalg af ornamentsglas.

_

Lavenergiglas

Lavenergiglas har den fordel, at det lader mere varme og lys slippe ind end almindelige termoruder, og samtidig hindrer det, at varmen passerer ud igen. Sammenlignet med almindelige termoruder reducerer energiruder varmetabet væsentligt, som i sidste ende kan nedbringe din varmeregning.

Derudover giver lavenergiglas dig og din familie:

Et bedre indeklima
Mindre træk og kulde
Bedre varmeudnyttelse
Bedre rumvarme
Pænere design
Mindre vedligeholdelse
Nedsætter CO2 udslip og dermed positiv påvirkning af miljøaftrykket

_

Lydisolerende glas

Lydisoleret glas er glas, der hæmmer lyden i at komme indenfor i dit hus.

Lydisoleret glas kan være en fordel i f.eks. trafikerede områder, hvor støjniveauet er til stor gene for beboerne. En måde at øge lydisoleringsevnen er ved at anvende tykkere glas. En lydisoleret rude består ofte af 6 mm. tykt yderglas mod 4 mm. i almindeligt glas. Denne rude har en lydisoleringsevne på 35dB, hvor en almindelig rude har 31dB.

_

Personsikkerhedsglas

Personsikkerhedsglas anvendes bl.a. på skoler og institutioner, hvor almindelig glas ville være for farligt. Sikkerhedsglas øger tilsvarende sikkerheden på steder, hvor der er mulighed for tunge stød f.eks. i boliger, hvor ruden sidder lavt.

_

Der findes to typer af personsikkerhedsglas:

_

Lamineret glas

Lamineret glas indeholder forskellige lag af plastfolie, som via varme fastgøres til glasset. Denne proces forsinker gennemtrængning af glasset. Ved brud vil fragmenter hænge fast i mellemlagene af plastfolien, hvilket medfører lav risiko for person- eller ejendomsskade.

_

Hærdet glas

Hærdet glas fremstilles ved at opvarme glasset til ca. 620 °C, og derefter hurtigt afkøle overfladerne med luft. Trykspændingen, som opstår på overfladerne under processen, giver glasset en stærkt forøget bøjningsstyrke, og altså en væsentlig højere brudstyrke end almindeligt klarglas. Knuses hærdet glas er splinterne små og uden farlige kanter. Hærdet glas anvendes på udsatte områder, hvor risikoen for brud er større end normalt.

_

Solreflekterende glas

Solreflekterende glas kaldes også solskærmende glas. Denne type glas holder op til 85% af solenergien ude, og forhindrer opvarmning af lokalet. Det kan være en fordel ved store vinduespartier, hvor solens stråler og varme kan være til gene for beboerne, eller hvis man har sydøst/syd/sydvest vendte vinduer. Især om sommeren kan solreflekterende glas være med til at give et behageligt indeklima, selvom solen skinner på facaden.

Man kan ikke fjerne uønsket solenergi uden at ændre på lysets sammensætning, og derfor vil solafskærmende ruder enten være gennemfarvede eller belagte.

_

Ornamentglas

Ornamentglasbetyder materet glas, der hindrer gennemsyn og bruges ofte på f.eks. badeværelser og facadedøre. Ornamentglas anvendes til at sikre lysindfald og stadig bevarer privatlivets fred. Derudover har ornament glas en dekorativ effekt, som man også bør overveje i forhold til de mange forskellige muligheder.

Vi får vores ornamentsglas fra den stærkeste leverandør på markedet, Glassoloutions Saint-Gobain. Du kan se de forskellige muligheder for ornamenteret glas ved at lige her.

__