Kontakt os på
6376 6110

Energitilskud

Hvis du skal skifte vinduer på din gamle bolig, kan du få energitilskud fra energiselskaberne. Faktisk er udskiftning af vinduer i toppen af listen af de fem energirenoveringer, der giver de største tilskud. Meningen med bidraget til energireducerende renoveringer er at få danskernes samlede energiforbrug reduceret. Tilskuddet kan derfor søges af alle.

Det er forskelligt fra energiselskab til energiselskab, hvor mange kroner du kan få for hver af dine sparede kilowatt-timer. Det ligger typisk mellem 25 – 35 øre pr. sparet kilowatt-time. Satsen afhænger af markedsprisen på det gældende tidspunkt for ansøgningens behandling ved energiselskabet. Beløbene kan varierer alt efter størrelsen på renoveringen.

Flere energiselskaber kræver et administrationsgebyr. Derfor kan det være en god idé at tjekke priser og gebyrer hos de forskellige energiselskaber. Når du har valgt det energiselskab, du vil anvende, skal du typisk udfylde en ansøgningsformular online.

Når du vil søge energistilskud, skal du huske:

Aftalen med energiselskabet skal underskrives, inden du underskriver kontrakten med håndværkeren og før materialerne købes og arbejdet begyndes.

Du kun må få tilskud fra ét selskab. Får du fra flere selskaber, skal du betale tilbage.

Du kan søge om tilskud til forskellige projekter og forskellige typer tilskud til samme bolig.

Der er ikke et maximum på tilskudsbeløb pr. bolig.

Hvis du har en godkendelse om tilskud, må du gerne udføre arbejdet selv. Det kræver dog, at du har fået tilsagn fra et energiselskab og at du kan udarbejde den nødvendige dokumentation for arbejdets udførelse.

Energitilskuddet er ikke skatte- eller momspligtigt.

Du kan læse mere om energitilskud hos dit eget energiselskab på deres hjemmeside.

_____